Referentieprojecten

Kramer’s Houtconstructies kan uit bijna 50 jaar ervaring in HSB putten. Als één van de eerste specialisten in de HSB in Nederland hebben we vele projecten mogen verwezenlijken. We danken onze (vaste) opdrachtgevers voor alle projecten. Onze opdrachtgevers zijn zowel grote gerenommeerde aannemers als kleine zelfstandige aannemers. In de loop der jaren zijn we gegroeid tot het middelgroot bedrijf dat we nu zijn. Elk project is weer uniek gebleken. In elk project zit een uitdaging die wij nooit uit de weg gaan, waarbij maatwerk de standaard is. Tot een optimaal opgeleverd product komen geeft ons veel voldoening.

Onze producten zijn terug te vinden in heel Nederland. Om een beeld te creëren wat we vroeger en vooral de laatste jaren hebben geleverd en gemonteerd is dit onderverdeeld in de volgende onderdelen:

Projectmatige bouw

Woningbouw

Verbouw en renovatie

Biobased - Dampopen

Door onze flexibele wijze van ontwerpen en produceren zijn we sterk in zowel unieke HSB-constructies als seriematige bouwwerken. Of er bijvoorbeeld 1 woning wordt gebouwd of 100. Aannemers schakelen ons in om diverse onderdelen te leveren voor nieuwbouwprojecten. Dit betreft zowel woningbouw als utiliteitsbouw, bijvoorbeeld wooncomplexen, woontorens, scholen en zorggebouwen. Het zal in alle gevallen zeer efficiënt blijken te zijn de HSB-onderdelen uit te besteden aan Kramer’s Houtconstructies. Zie hieronder verschillende projecten met afbeeldingen.
Voor de woningbouw leveren en monteren we zowel klein- als grootschalig. Bij de meeste woningen ligt er een betonvloer of verdiepingsvloer waar wij casco de HSB-elementen voor leveren en monteren. Veelal leveren/monteren wij een complete houtskeletbouw woning of een deel daarvan. Wij zorgen er voor dat het gebouw wind- en waterdicht is waarna onze opdrachtgever de woning binnen en buitenom afgetimmerd. In combinatie met ons zusterbedrijf Kramer’s Bouwbedrijf Friesland kunnen we eventueel ook de fundering verzorgen.
Dankzij de flexibiliteit en het maatwerk kan een bouwplan aan diverse stijlen worden aangepast, met behoud van de gunstige prijs-kwaliteit verhouding. Dit houdt in dat Kramer’s Houtconstructies niet alleen een bijdrage kan leveren aan nieuwbouw, maar juist ook aan renovatieprojecten.

Wat te denken van het optoppen van bestaande gebouwen? Het vervangen van daken door geïsoleerde HSB dakelementen? Het isoleren van bestaande woningen via extreem geïsoleerde voorzetwanden? Een uitbouw of een kap op een garage? Het kan allemaal bij Kramer’s Houtconstructies. Elke bouwopgave mondt uit in kwaliteit via een hoogstaand en soepel bouwproces binnen vastgestelde budgetten en levertijden. Binnen enkele dagen is door de hoge mate van prefabricage het gebouw weer wind- en waterdicht.

In verstedelijkte gebieden is ‘de lucht in’ vaak de enige uitbreidingsmogelijkheid van een gebouw. Houtskeletbouw is, onder andere vanwege het lichte gewicht, de ideale bouwmethode om één of meerdere verdiepingen op een bestaand gebouw te zetten. Wij zijn specialist op het gebied van het optoppen van woningen, bedrijfsgebouwen of zelfs gehele flatgebouwen.

Voor verschillende opdrachtgevers zijn wij veelal de onderaannemer. Voor zowel particulieren als aannemers. Wij krijgen tekenwerk/uitgangspunten aangeleverd en waar nodig gaan we de bestaande situatie inmeten, waarna we in samenspraak met onze opdrachtgevers het 2D en 3D tekenwerk door onze ervaren tekenaars verder uitwerken.
Vanaf de begin jaren dat Passiefhuizen, biobased en dampopen bouwen in opkomst was hebben wij ons houtje bijgedragen. In 2009 hebben we als één van de eersten in Nederland een zogeheten Multi Comfort House ontwikkeld en in de loop der jaren de opkomst in de markt meegemaakt. Hoge isolatiewaardes, natuurlijke materialen en luchtdichtbouwen. Uit luchtdichtheidsmetingen en infraroodmetingen hebben we uitzonderlijk goede meetwaardes kunnen behalen.

Zo energiezuinig mogelijk of energieneutraal bouwen staat vaak hoog op het wensenlijstje van de bouwer. Wij kunnen onze elementen zo produceren dat deze naadloos passen in een passiefbouw systeem. Iedere elementopbouw en iedere vorm van isolatie is hierbij mogelijk. Wij adviseren u hier ook graag in.

Het binnenklimaat kan positief worden beïnvloed door de materialen voor de HSB-element zo te kiezen dat er sprake is van een ademend karakter van de elementen. Dit wordt het dampopen bouwen genoemd. Doordat wij verschillende dampopen bouwwerken reeds hebben opgeleverd kunnen wij u hierover uitgebreid adviseren. 

Terug naar boven

Een greep uit onze afnemers

Techniek & Design door Somar Webdesign St.Niclaasga
envelopephone-handsetarrow-down