Calculatie.
(Potentiële) opdrachtgevers benaderen ons door contact te zoeken met onze afdeling Calculatie. Hier wordt het bouwplan (al dan niet voorzien van een uitgewerkt bestek en tekeningen) beoordeeld. Afgestemd wordt welke onderdelen van de bouw aan ons worden uitbesteed en welke onderdelen de klant zelf doet. Desgewenst bieden wij alternatieven aan om het best mogelijk resultaat te waarborgen. Er volgt een (vrijblijvende) gespecificeerde offerte met hierin duidelijk omschreven wat wij leveren/monteren, volgens welke specificaties en tegen welke prijs.
Wanneer u beslist tot verstrekking van uw opdracht aan ons, spreken we dit telefonisch of persoonlijk door samen met één van onze medewerkers uit de uitvoering om zo het (enginering) proces en planning gelijk goed af te stemmen. Eventuele knelpunten kunnen we zo in een vroeg stadium oplossen. Onze doorlooptijd van opdracht tot levering hangt af van het project.
2D / 3D engineering.
Nadat opdracht is verstrekt neemt 1 van onze tekenaars/werkvoorbereiders contact met u op. Wij zullen een grondige analyse doen en met u afstemmen welke gegevens nog aangeleverd dient te worden. Nadat alle gegevens binnen zijn zullen we gaan starten met het 2D engineering. Wij werken met hoogwaardige teken software en zullen tekenwerk aanleveren in pdf, dwg en in IFC-bestand (3D prefab tekenwerk). Na goedkeuring tekenwerk maken wij productie tekenwerk voor de zagerij en prefabricage. De elementen worden zo uitgewerkt dat het materiaalverbruik zo efficiënt mogelijk is en wat de voordeligste manier van transport is. De elementen worden in batches verdeeld en afkortstaten gaan digitaal door naar onze zagerij en productieafdeling. Onze tekenaar/werkvoorbereider zal vanaf begin tot goedkeuring 2D/3D enginering het project begeleiden. Alle HSB-constructies worden door gespecialiseerde constructie-bureaus berekend volgens de geldende normen.
Inkoop.
Na goedkeuring van 2D werktekeningen zullen wij de benodigde materialen inkopen. Dit hangt natuurlijk af van de uitdagingen in de markt of we al genoodzaakt zijn om dit eerder in te kopen. We streven er naar om zo precies mogelijk in te kopen, om verspilling van materialen tegen te gaan. Hierna kunnen we onze planning definitief maken voor productie en levering en/of montage.
Zagerij.
Onze software en bekwame vakmensen in onze zagerij zullen zo optimaal mogelijk gebruik maken van de materialen. De vooraf bepaalde batches zorgen er dat in het hele proces vlot loopt. Er worden zoveel mogelijk materialen op lengte gezaagd waardoor bij de assemblage zo weinig mogelijk zelf afgekort dient te worden.
Assemblage.
Onze timmerfabriek is zo ingedeeld dat we alle type elementen op al onze productielijnen kunnen maken. In onze timmerfabriek fabriceren we met onze vakmensen de meest uiteenlopende houtskelet-elementen. Al deze elementen worden kant en klaar en op maat gefabriceerd onder ideale condities. Desgewenst worden de elementen in de fabriek reeds voorzien van installatiewerk, kozijnen of gevelbekleding. Op verzoek van de klant gebruiken we o.a. onze elementen om complete HSB constructies te prefabriceren, variërend van dakkapellen tot complete casco woningen. Onze kwaliteit waarborgen wij door onze IKB (Interne Kwaliteits Bewaking), als onderdeel van onze KOMO-certificering.
Smederij.
Het doel is om alle oplossingen in hout te bedenken, maar niet met elke constructieve oplossing lukt dat. Dit wordt vaak in staal opgelost. Wij hebben onze eigen smederij waar we stalen lateien, afschuifankers etc. maken. Complete stalen portalen werken we wel uit in onze BIM-modellen, dit brengen we echter onder bij een staalleverancier.
Transport – Aflevering.
De elementen worden bij gereed nauwkeurig ingepakt in folie en op ons opslagterrein neergelegd tot het moment van aflevering. Dit mede t.b.v. de bescherming tijdens transport. We hebben als doel zo veel mogelijk volgens het Just-in-Time-principe te werken. Omdat wij beschikken over onze eigen vrachtwagen (met kraan) en montageploegen kunnen we garanderen dat de elementen exact op het gewenste moment worden geleverd en/of worden gemonteerd. Tevens maken wij gebruik van een vaste vervoerder wanneer er meerdere vragen nodig zijn op een dag. Indien u beschikt over een vrachtwagen dan is het vanzelfsprekend ook mogelijk de elementen bij onze fabriek af te halen.
Montage.
Kramer’s Houtconstructies B.V. beschikt over een aantal ervaren montageploegen die als geen ander in staat zijn om efficiënt de HSB-elementen en constructies te monteren. Wij passen ons moeiteloos aan de gebruiken en vereisten zoals de klant dit gewend is. Voordat de elementen getransporteerd worden naar de bouwplaats, plaatsen we op locatie de stelregels en ankers. Hierdoor kunnen op de dag van montage de wanden direct worden gemonteerd. Hierdoor borgen wij een hoge doorloopsnelheid. Bij de afmontage worden alle elementen nagesteld, doorgeschroefd en afgeschuimd.
Uiteraard kan de klant er ook voor kiezen zelf de montage te doen. Wij leveren de HSB-elementen en/of constructies dan op het gewenste tijdstip af op iedere gewenste plaats in Nederland. In ons tekenwerk zijn alle werktekeningen, details, opzetvolgorde te vinden en hoe het e.e.a. gemonteerd en gekoppeld dient te worden.
Tevens bieden wij de mogelijkheid om met 1 of 2 vakmensen u te ondersteunen tijdens montage. Wij zullen dan met onze montage bus vol gereedschap en eventueel bevestigingsmiddelen tegen een manuur tarief op regie basis u kunnen ondersteunen.
Service en garanties.
Onze dienstverlening houdt niet op na het leveren en monteren van onze elementen. Mochten er na afloop onverhoopt problemen zijn ontstaan dan verhelpen we dit graag. Onze elementen voldoen aan strenge en getoetste kwaliteitscriteria. Hierdoor kunnen wij met een gerust gevoel garantie verlenen. Ook hier zijn wij volledig gericht op de langdurige relatie die we met een opdrachtgever aangaan. Wanneer er onvolkomenheden zijn zullen wij zo snel mogelijk met een oplossing komen en of meedenken hoe we problemen kunnen oplossen.
Kiezen voor houtskeletbouw is kiezen voor een hoge kwaliteit van bouwen, wooncomfort en isolatiewaarden. Zeer hoge isolatiewaarden zijn haalbaar tot het niveau van Passiefhuis.
Bij houtskeletbouw bestaat de constructie van een gebouw of een onderdeel als het gevelvullend element uit een naaldhouten raamwerk dat is opgevuld met isolatiemateriaal en afgewerkt met plaatmateriaal. De buitengevel kan in principe van elk materiaal zijn, maar vanuit traditie wordt in Nederland vaak voor baksteen gekozen.
De afzonderlijke hsb-elementen worden op basis van een vooraf uitgebreid besproken ontwerp in de fabriek gefabriceerd, inclusief leidingen. De afzonderlijke elementen worden op de bouwplaats razendsnel tot een gebouw tot maximaal vier verdiepingen gemonteerd. Een houtskeletbouwwoning is door de modulaire opbouw ook na oplevering door toevoeging of weglating van elementen vrij gemakkelijk aan te passen en uit te breiden.
Daar waar bij betonnen elementen na de bouwfase eerst het bouwvocht uit de woning moet trekken, is een houtskeletbouwwoning na montage direct droog en klaar voor verdere afbouw. Een zware fundering is bij hsb niet nodig. De methode wordt om deze reden en door het lichte gewicht van de individuele elementen graag ingezet voor nieuwbouw op een moeilijke (slappe) ondergrond, bij renovatie of bij een dakopbouw op bestaande constructies.
Houtskeletbouw elementen.
In onze timmerfabriek fabriceren we de meest uiteenlopende houtskelet-elementen. Al deze elementen worden kant en klaar en op maat gefabriceerd onder ideale condities. Desgewenst worden de elementen in de fabriek reeds voorzien van installatiewerk, achterhout, kozijnen of gevelbekleding. Demontabele platen passen we toe daar waar later nog installaties in het element komt. Voor alle geïsoleerde elementen geldt dat de Rc-waarden naar klantwens zijn te bepalen. Hierbij zijn de hoogst mogelijke Rc-waarden mogelijk. Alle afmetingen van en diktes qua hout zijn mogelijk. Er kan gekozen worden voor biobased en dampopen materialen. Indien u uitgebreide technische specificaties verlangt, neemt u dan s.v.p. contact met ons op. We gebruiken de beste hout- en gipssoorten. Tevens wordt alles conform strenge kwaliteits- (KOMO) en duurzaamheids (PEFC of FSC) standaarden gefabriceerd.
KOMO.
Kwaliteit is voor ons vanzelfsprekend. Onze producten voldoen aan strenge kwaliteitsvereisten en zijn voorzien van een KOMO-attest met productcertificaat Houtskeletbouw, dakelementen en wanden. In toekomst ook montage (zijn ze nog mee aan het ontwikkelen samen met kwaliteitsborgers). Al onze certificaten zijn te downloaden bij downloads
Het KOMO -keurmerk bestaat al vijftig jaar en wordt beheerd door de Stichting Bouwkwaliteit (SBK). Bouwproducten- en processen die zijn voorzien van een erkend KOMO-certificaat voldoen aan de eisen die op grond van het Bouwbesluit worden gesteld én de hedendaagse kwaliteitseisen van de markt. Dit wordt gecontroleerd door geselecteerde certificatie-instituten die geaccrediteerd zijn door de Raad van Accreditatie (RvA) en een Licentieovereenkomst hebben afgesloten met Stichting Bouwkwaliteit.
NbvT / VHSB.
Al vele jaren zijn we aangesloten bij de overkoepelende branche-organisatie de vereniging van houtskeltebouwers (VHSB). Gezamenlijk met onze collega-leden bevorderen en bewaken van de ontwikkeling van een kwalitatief goede, op specifiek Nederlandse omstandigheden gerichte, houtskelet-bouwmethode.
FSC / PEFC.
Wij zijn zowel FSC als PEFC gecertificeerd. Dit houdt in dat wij vrijwel alle houtsoorten kunnen leveren waarbij we het duurzame bosbeheer kunnen aantonen. Dit duurzame beheer uit zich in zowel natuurbescherming, eerlijke prijzen en goede sociale aspecten voor locale bevolking en bosarbeiders. Meer informatie kunt u vinden op; www.fsc.nl en www.pefcnederland.nl
VCA.
Wij hechten er veel belang aan dat onze medewerkers en die van onze opdrachtgevers veilig werken. Al onze medewerkers zijn daarom VCA-gecertificeerd. Als bedrijf werken wij volgens de principes en procedures van een VCA-gecertificeerd bedrijf.
Erkend leerbedrijf.
De jeugd heeft de toekomst. Wij dragen als erkend leerbedrijf graag een steentje bij aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie en hiermee ook de ontwikkeling van de gehele bouwbranche. We hebben diverse leermeesters in dienst die collega’s in een leer-werk traject begeleiden en die hun ruime ervaring willen delen.
Downloads: