Wie zijn wij

Bedrijfsinformatie

Visie & Missie KHC

Werken bij KHC.

Managmentteam

Bedrijfsinformatie

Historie

Begin 2009 is Kramer’s Houtconstructies B.V. ontstaan uit Kramer’s Bouwbedrijf B.V. Dit bouwbedrijf vindt zijn oorsprong in 1922. Als een van de eerste bouwondernemingen in Nederland heeft Kramer’s Bouwbedrijf B.V. zich eind jaren 70, naast de traditionele bouw, gespecialiseerd in houtskeletbouw. Het bouwbedrijf is uitgegroeid tot een specialist in deze bouwmethode en heeft haar eigen systeem doorontwikkeld en geperfectioneerd tot een effectieve en kostenbesparende prefab-bouwmethode. Steeds vaker vroegen andere aannemers en projectontwikkelaars of ze gebruik mochten maken van onze producten en diensten. Deze toelevering aan derden is zo flink gegroeid dat is besloten om dit verder te professionaliseren. Begin 2009 heeft dit geresulteerd in de oprichting van Kramer’s Houtconstructies B.V. Wij zijn dus een zeer ervaren houtskeletbouwer!

Klanten en werkgebied.

Wij begeven ons in de business to business (B2B) markt; wij produceren onze HSB-elementen voor aannemers, bouwbedrijven en zzp-ers. Tevens kan in particulier opdrachtgeverschap een project worden uitgevoerd. Ons werkgebied is geheel Nederland, hierdoor hebben wij klanten uit elke regio in Nederland. Onze inzet is gebaseerd op het tot stand brengen en houden van duurzame relaties met onze klanten. Onze vaste klantenkring groeit en deze vaste klanten vertrouwen steeds weer op de geleverde kwaliteit van Kramer.

Ons bedrijf.

Wij zijn gevestigd in Sint Nicolaasga in Friesland. Door de strategische ligging aan de filevrije snelweg A6 kunnen we in korte tijd in alle delen van Nederland zijn. In onze timmerfabriek werkt een vaste ploeg ervaren timmermannen aan meerdere productielijnen. De productie-logistiek en -methode is door jarenlange ervaring doorontwikkeld en geperfectioneerd waardoor zeer efficiënt geproduceerd kan worden. De goed geconditioneerde omstandigheden zorgen ervoor dat de HSB elementen en constructies in kwalitatief uitstekende staat worden gemaakt. Daarnaast kennen we de volgende afdelingen: Calculatie, Werkvoorbereiding, Tekenkamer, Zagerij, Inkoop, Uitvoering, Transport en Montage.

Afspraak is afspraak.

Kramer’s Houtconstructies is een Fries bedrijf. Dit brengt met zich mee dat er binnen het bedrijf sprake is van een no-nonsense cultuur die de Friezen kenmerkt. ‘Zeggen wat je doet en doen wat je zegt’  is het credo. We beseffen dat wij als toeleverancier vaak onderdeel zijn van een omvangrijke en strakke planning. Een afgesproken lever- of plaatsingsdatum is bij ons daarom ook heilig.

Wij werken op basis van een goed wederzijds vertrouwen met onze opdrachtgevers. Dit gaat soms zelfs verder dan alleen doen wat is afgesproken. Als ons in de projectvoorbereiding of de uitvoering bijvoorbeeld iets opvalt waardoor niet het meest optimale resultaat voor de klant wordt behaald, dan overleggen we dit met de klant. Waar mogelijk wijken we dan toch, in het belang van de klant, af van de afspraak.

Service en garanties.

Onze dienstverlening houdt niet op na het leveren en monteren van onze elementen. Mochten er na afloop onverhoopt problemen zijn ontstaan dan verhelpen we dit graag. Onze elementen voldoen aan strenge en getoetste kwaliteitscriteria. Hierdoor kunnen wij met een gerust gevoel garantie verlenen. Ook hier zijn wij volledig gericht op de langdurige relatie die we met een opdrachtgever aangaan. Mocht er toch onverhoopt een onvolkomenheid zijn, zullen we meedenken en waar nodig zo spoedig mogelijk met een daadkrachtig oplossing komen.

Plezier.

Het is zo vanzelfsprekend dat het vaak wordt vergeten: plezier in het werk. Onze producten zijn iedere keer weer een uniek staaltje vakmanschap. Dit vinden we prachtig! We hebben er plezier in om met elkaar te zorgen voor tevreden klanten. Dit valt op in de contacten die we met onze opdrachtgevers hebben. Indien we leveren aan en/of monteren voor onze opdrachtgevers, dan wordt er zeer nauw samengewerkt met de opdrachtgever. Niet alleen bij de calculatie of bij het ontwerp, maar juist ook op de bouwplaats. Wij hechten waarde aan langdurige samenwerkingsverbanden. We bouwen, op alle niveaus, een dergelijk goede band op met onze opdrachtgevers, dat het lijkt alsof we naadloos onderdeel vormen van de organisatie van de opdrachtgever. Hierin ligt onze kracht. Dit zorgt niet alleen ons veel werkplezier maar juist ook onze opdrachtgevers.

KHC heden.

We zijn een middelgroot bedrijf met zo’n 60-70 nuchtere werknemers. We hebben het geluk dat we een grote vaste kern hebben waar veel werknemers langdurig in dienst zijn. In onze organisatie zijn mensen die de eerste HSB elementen hebben gemaakt. Dit gebeurde vroeger met pen en papier. Vroeger hadden we al onze standaard (modulaire) woningen en dit stond in onze schriften geschreven wat voor materiaal benodigd was, wat voor afmetingen en hoe dit geprefabriceerd moest worden. Hedendaags gaat dit heel anders. Tegenwoordig gaat alles met computers, 3D modellen, BIM en automatische aansturing naar machines. Wij hebben de voorkeur om een hoge mate van flexibiliteit in onze productie te hebben. Hierdoor kunnen wij op al onze productielijnen elk type element maken in elke vorm. We kiezen er voor om een goede doorstroming te hebben waar we niet op ons max produceren. We vinden het belangrijk dat iedereen een behapbare job heeft met voldoende uitdaging. Elk project heeft zijn uitdagingen en bij de meeste staat elk project, hoe lang geleden ook, nog goed op het netvlies. Het mooie binnen KHC is dat we op alle vlakken kennis hebben en dat we veel kunnen maken met onze vakmensen. Iedereen denkt mee en neemt zijn verantwoordelijkheid en heeft zijn vrijheden. Kwaliteit staat voorop.

We zijn door de jaren heen gegroeid in onze projecten en processen en hebben ons kunnen ontwikkelen en specialiseren in HSB. Om toekomstbestendig te zijn en te zorgen voor een goede continuïteit hebben we er voor gekozen om sinds januari 2020 een nieuw Management Team op te richten: Eldert Hoekstra (uitvoerder, hoofd inkoop), Peter de Jong (hoofd calculatie), Joost van der Horst (hoofd tekenkamer) en Edwin Jellesma (algemeen directeur). Deze mensen hebben het DNA om voor Kramer’s Houtconstructies het juiste beleid te voeren. Naast het voeren van beleid en de dagelijkse leidinggevende taken zijn binnen onze organisatie in het MT Team al facetten goed vertegenwoordigd waardoor er korte lijnen zijn en weten we altijd wat er in ons bedrijf speelt. Hierdoor kunnen we snel schakelen en keuzes maken. Wij zijn klaar voor de toekomst.

Visie

Kramer’s Houtconstructies staat voor kwaliteit, continuïteit en gemeenschappelijkheid. We zijn een specialist in de toelevering van houtskelet elementen. Wij zijn trots op de met onze elementen gecreëerde bouwwerken. Door onze expertise en betrokken no-nonsense aanpak overtreffen we de verwachtingen van onze klanten keer op keer.

Continuïteit.

Als familiebedrijf richten we ons continuïteit. De focus zal meer op de lange termijn liggen dan op korte termijn successen. Dit komt tot uiting in de manier waarop we met elkaar omgaan. Ons doel is om een laagdrempelige organisatie te zijn waar een ieder gelijk is en een ieders inbreng wordt gewaardeerd. Hiermee creëren we een (leer)bedrijf waarmee en waarin het prettig werken is, voor nu en later. We zijn een stabiele en betrouwbare partner waarbij fatsoenlijk zakendoen de norm is. We kunnen alles maken, zo zijn we toekomstbestendig.

Missie.

Kramer’s Houtconstructies streeft er naar een klantgerichte bouwpartner te zijn waarbij kwaliteit en duurzaamheid een belangrijke rol spelen bij alle projecten.

Dit bereiken wij door:

flexibel, transparant, meedenkend en respectvol te ondernemen en door onze kennis en ervaring kunnen wij onze klanten en afnemers zo veel mogelijk ontzorgen. Hierdoor kunnen we een stabiele betrouwbare partner in HSB zijn. Zo bouwen we samen aan een mooie duurzame toekomst.

In ons familiebedrijf werken momenteel 60-70 medewerkers. De functies zijn managers, calculators, werkvoorbereiders, 2D en 3D engineers, receptionisten, ICT-ers, machinale en assemblage medewerkers, uitvoerders, montagemedewerkers, timmerlieden. Al onze medewerkers zijn stuk voor stuk vakmensen waar we trots op zijn.

Medewerkers hebben een hoge mate van verantwoordelijkheid. We streven een (leer)bedrijf te zijn waar een ieder gelijk is en een ieders inbreng wordt gewaardeerd. Sfeer en plezier in je werk hebben vinden wij belangrijk waardoor het prettig werken is, voor nu en later. Hierdoor zijn wij een betrokken, enthousiast en gemotiveerd team.

Als erkend leerbedrijf vinden wij dat de jeugd de toekomst heeft. Hierdoor dragen we bij aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie en hiermee ook de ontwikkeling van de gehele bouwbranche. We hebben diverse leermeesters in dienst die collega’s in een leer-werk traject begeleiden en die hun ruime ervaring willen delen.

We kunnen putten uit een rijke historie van projecten. Niks is ons te gek. Elk project heeft zijn uitdaging, dit kan in elke linie zijn. Wij gaan graag uitdagingen aan en willen elk project zo optimaal mogelijk tot een einde brengen. We zijn een specialist in maatwerk. Wil je ook graag werken bij de gezelligste bouwondernemer van Friesland? Klik hier voor onze actuele vacatures.

Mogen wij ons even voorstellen?

Ons management team

Edwin Jellesma - Directeur

Edwin Jellesma

Algemeen / Financieel Directeur
Eldert Hoekstra - Bedrijfsleider

Eldert Hoekstra

Bedrijfsleider
Eldert's slogan;
"It komt altiid goed". 
(het komt altijd goed)
Peter de Jong - Calculator

Peter de Jong

Calculator
Peter's slogan;
"Kun je rekenen? Reken dan maar op ons!".
Joost vd Horst - Hoofd tekenkamer

Joost van der Horst

Hoofd Tekenkamer
Joost's slogan;
"Het zit 'm in de details".
Techniek & Design door Somar Webdesign St.Niclaasga
envelopephone-handsetarrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram